Painici

de AnyCostescu in Piine, 15 Apr 2013 | 6317 vizualizari

 

De mult ma ardea un dor de paine proaspa de casa..Au iesit asa bune painicile mele ca am imfulecat rapid vreo 2:)

 

INGREDIENTE

  • aproximativ 400 g faina( depinde de calitatea fainii)
  • 1 lingura drojdie uscata
  • jumatate de lingura de sare
  • 2 cuburi zahar
  • aproximativ 200 ml apa
  • un ou pt uns
  • miere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici:

Pentru inceput facem maiaua: intr-un bol punem 5 linguri de faina, drojdia,sare ,zahar si 200 ml apa..Amestecam bine si lasam sa se umfle drojdia...

Intr-un bol mai mare punem cam 300 g faina, adaugam maiaua si amestecam bine bine cu o lingura, Apoi incepem sa framantam cu mainile, adaugand cate putina faina, pana decinde un aluat potrivit de moale dar nelipicios..

Aluatul l-am pus intr-un bol, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca.

Dupa ce a crescut, am impartit aluatul in 8 bucati..

Putem sa faceti painicile sub ce forma doriti..eu am incercat sa le dau o forma mai speciala dupa cum puteti vedea mai jos..

Se pun painicile in tava , se ung cu ou batut si se coc pana se rumenesc..

Eu cand le-am scos le-am dat cu miere..

Au iesit niste minunatii de painici...

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine la tigaie