Painici aducatoare de noroc

de Laly in Piine, 2 Mai 2010 | 2724 vizualizari

 

Dragele mele vad ca fiecate ati postat cate ceva in ultima saptamana.Timpul meu este cam limitat din pacate.Dar va pun si eu cate ceva.Painicile aducatoare de noroc sunt dupa reteta lui Pocahontas.Multumiri inca o data Poca.

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita de sare rasa
  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 1 albus(pentru uns)
  • 1 lingura zahar
  • 50 ml lapte caldut
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici aducatoare de noroc:

Se pune faina intr-un castron si se face o gaura la mijloc.

Drojdia,laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin.Se lasa apoi la dospit.

Cand drojdia s-a dospit se adauga uleiul,sarea,untul topit (nu fierbinte pentru ca se opareste drojdia),cele 2 oua intregi si se amesteca cu o lingura de lemn.

Se framanta  apoi cu mana.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina,sau daca este prea tare se mai adauga putin lapte.Depinde de faina fiecaruia.

Aluatul trebuie sa semene cu o plastelina,usor de modelat.

Se imparte aluatul in 12 bucati egale.

Fara sa le mai framantam le facem bilute rotunde si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu albusul nebatut ,apoi se presara cu mac,chimen,susan,etc.

Se cresteaza usor deasupra si se baga la cuptor pana se rumnesc deasupra.

                               Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici aducatoare de noroc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Rocsi 1

02.05.2010, 21:50

si eu as papa una

nadina73 1

02.05.2010, 22:45

si eu vreau una si am pus si 5 furculite

mena29 1

05.07.2010, 20:22

as papa si eu o painica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine