Painici cu bere, seminte si turmeric

de mihaelar63 in Piine, 29 Iun 2020 | 2041 vizualizari

 

  Dupa cum am mai spus, daca am cate o bere care nu este bauta, o folosesc la prepararea painii. Berea da o textura minunata aluatului care se coace frumos si se obtine o paine aerata dar consistenta .

 

INGREDIENTE

  • 650 faina alba tip 650
  • 100 gr faina secara
  • 100 gr faina integrala
  • 500 ml bere
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 lingurite rase de sare
  • 1 lingurita rasa turmeric
  • 2 linguri mix seminte
  • 1 lingurita seminte chimen
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu bere, seminte si turmeric:

  1.  Pentru framantarea aluatului am folosit masina de paine.
  2. Intai se pune in cuva berea,uleiul de masline  si drojdia proaspata maruntita .
  3. Adugati fainurile  , sarea si pudra de turmeric .
  4. Dupa 15 minute de framntare , cand aluatul s-a omogenizatt , se pun semintele .
  5. Programul de framantare si dospire , dureaza 75 minute .
  6. Scoateti aluatul pe o planseta si-l framntati usor .
  7. Eu am intins  mici dreptunghiuri pe care le-m rulat si le-am pus in tavitele teflonate care erau in dotarea masinii de paine .
  8. Presarati pe deasupra seminte pentru aspect
  9. Am mai lasat aluatul sa creasca inc a 30-40 minute in cuptor la 60 grade C .
  10. Se coc painicile timp de 40 minute . Primele minute se ridica temperatura la 220 grade .Apoi se reduce temperatura la 180 Grade .
  11. Mie imi place painea mai coapta . Daca doriti o paine cu coaja mai moale se reduce timpul de coacere cu 10 minute .
  12.  Se scot painicile pe gratar de inox si se lasa sa se racoreasca .
  13.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Mie imi place painea mai coapta. Daca doriti o paine cu coaja mai moale se reduce timpul de coacere cu 10 minute .

2

Sunt atat de gustoase aceste painici, incat se pot manca si goale .

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu bere, seminte si turmeric" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina si malai