Painici cu ceapa

de mimmi in Piine, 5 Mar 2013 | 2922 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 100 g tarate de grau
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura ulei
  • 200 ml apa
  • 1 ou
  • sare
  • susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu ceapa:

Cernem faina intr-un bol. Adaugam taratele, oul, drojdia, sarea si framantam cu apa calduta, pana devine un aluat elastic. Adaugam ceapa calita intr-o lingura de ulei si mai framantam inca odata pana se incorporeaza ceapa in aluat. Lasam la dospit,intr-un loc caldut,cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul intr-un dreptunghi, il rulam si il taiem in bucati potrivit de mari. Punem rulourile intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si presaram susan. Le lasam la dospit 20 de minute, dupa care le dam la cuptor pentru cca 35 de minute.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine la tigaie