Painici cu lapte si pepite de ciocolata

de Ligia Bxl in Dulciuri, 18 Oct 2014 | 6813 vizualizari

 

Aceste painici le mai cumparam din cand in cand din magazin. Eu am facut cateva si cu bare de ciocolata. Merg bine la o cafea, cacao cu lapte etc.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 60 gr de zahar
  • 170 ml lapte cald
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt
  • cateva pepite (sau bare de ciocolata)
  • pentru uns:
  • 1 ou+1 plic zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu lapte si pepite de ciocolata:

Intr-un bol se amesteca laptele cald,drojdia si zaharul si se lasa la crescut 30 min.

Intr-un castron se pune faina,amestecul de lapte cu drojdia,zaharul si zaharul vanilat.

Se amesteca cu mixerul cca 5 minute,apoi se adauga untul in bucati mici si putina sare,apoi se amesteca cca 10 min.

Se lasa la crescut 1 ora, acoperit cu un prosop curat.

Dupa ce a crescut se preseaza compozitia ptr a scoate aerul apoi se ruleaza pe un blat si se taie 10 bucati.Se preseaza fiecare bucata cu un rulou,se pune cate o bara sau cateva pepite de ciocolata se ruleaza si se obtine o mini bagheta.

Fiecare bagheta se cresteaza cu un cutit,se pun intr-o tava si se lasa la crescut cca 30-40 min.

Dupa ce au crescut se ung cu un ou batut si 1 plic de zahar vanilat.

Se coc la cuptorul incins cca 15-20 min la 180°.

Se servesc calde cat si reci alaturi de o cafea buna sau cu o ciocolata calda,cacao cu lapte etc.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu lapte si pepite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Painici cu ciocolata