Painici cu seminte de floarea soarelui

de mihaelar63 in Piine, 8 Feb 2021 | 1410 vizualizari

 

 Pentru ca mi-au placut painicile cu chimen preparate mai inainte am decis sa fac o portie mai mare. Am mai umblat putin si la ingrediente !!!!

 

INGREDIENTE

  • 475 gr faina alba de grau tip 000
  • 475 gr faina semialba de grau tip 650
  • 10 gr drojdie uscata
  • 300 ml lapte 3.5%
  • 300 ml apa
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 2 linguri seminte floarea soarelui
  • pentru uns:4 linguri lapte + 1 varf pudra de turmeric
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu seminte de floarea soarelui:

 Se incalzeste usor laptele amestecat cu apa. Doar putin, sa fie caldicel.

 Putin lichid  se amesteca cu doua linguri de faina, drojdia granulata si zahar.

 Se acopera vasul si se lasa 15 minute ca drojdia sa inceapa sa dospeasca.

 Zaharul ajuta la dospirea mai rapida .

 Eu am framantat cu ajutorul masinii de paine Tefal .

 Am pus in continuare untul moale, uleiul si fainurile.

Ultima se adauga sarea .

 Am lasat masina sa lucreze , sa framante si sa tina aluatul la cald .

 Cand aluatul si-a dublat marimea ,l-am scos pe folia de silicon .

 Am impartit  aluatul in  16  parti egale .Va puteti folosi de cantar daca doriti sa fiti foarte exacti si painicile sa fie de aceiasi marime .

Am intins fiecare bucata de aluat sub forma dreptunghiulara , apoi le-am rulat .

Painicile formate le-am transferat in tavi pe fundul carora am pus hartie de copt sa nu se lipeasca .

Fiecare painica a fost unsa cu lapte si turmeric cu ajutorul unei pensule de silicon .

Am aplicat 3 taieturi si am presarat pe deasupra putina sare si seminte de floarea soarelui .

Lasati tavile la loc caldut pana painicile dospesc si se umfla aproape dublu .

Se dau tavile la cuptorul preincalzit la 210 grade timp de 10 minute . Apoi se reduce temperatura la 180 grade si se lasa inca 15 minute .

Cand painicile cu seminte sunt frumos rumenite se scot si se pun la racit pe un gratar de inox .

  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Pentru framntare faina trebuie sa fie la temperatura camerei iar lichidul pentru framntare , usor caldicel .

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu ceapa