Painici cu usturoi si verdeata (by Miha)

de La Ancuta in Piine, 26 Oct 2010 | 8130 vizualizari

 

daca nu v-a convins Miha, va garantez ca sunt delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 220 ml apa calduta
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 350 g faina
  • Umplutura:
  • 7 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • cimbru
  • chimen
  • 60 g unt moale
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu usturoi si verdeata (by Miha):

Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta si se lasa sa stea 10 minute.

Se amesteca faina cu sarea, se pune in mijoc maiaua si apoi se pune apa, putin cate putin si se framanta.

Se acopera si se lasa la dospit, pana isi dubleza volumul.

Pentru umplutura se amesteca untul moale cu usturoiul pisat, verdeata, sare si piper. Dupa ce se omogenizeaza se imparte in trei.

Dupa ce a dospit se pune aluatul pe masa infainata si se imparte in trei. Fiecare parte de intinde in forma dreptunghiulara si se unge cu untul aromat. Se ruleaza cat mai strans.

Cu un cutit ascutit se cresteaza pe toata lungimea. Se unge cu putin unt aromat pe laterala si se ruleaza pe partea unsa.

se procedeaza la fel cu toate trei bucatile.

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se odihneasca 10-15 minute, la caldura.

Se coc la foc mediu, pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu usturoi si verdeata (by Miha)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

T I M E A 1

27.01.2013, 00:29

he, he am mai ochit o painica faina la tine...promit sa le fac si astea

La Ancuta 1

27.01.2013, 17:08

Timi vezi ca mai am niste chifle cu usturoi... daca tot ai inceput sa cauti

CookieMonster 1

02.04.2013, 18:19

ce faine sunt!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Piine cu seminte de floarea soarelui