Painici Laugenbrot

de simona72 in Piine, 24 Iun 2013 | 3718 vizualizari

 

Vin si eu cu aceste painici care mi-au stirnit interesul avind in vedere ca eu nu am mai auzit de ele si le tot vad facute pe site. Deci, le-am facut dupa reteta luat de la Gaby(de altfel retetele sunt cam la fel), le-am mincat, au fost tare bune, mai ales luate pachetel la serviciu si cu siguranta le voi repeta, mai ales ca mi-au dat ceva idei aceste painici...

 

INGREDIENTE

  • 270 ml apa calduta
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri ulei de masline
  • 500 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie proaspata

in plus:

  • 2 l apa
  • 2 lingurite sare
  • 1 plic de bicarbonat de sodiu de 50 gr(aprox 10 lingurite)
Portii: 13
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Ca de obicei, am facut aluatul la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in ordinea in care au fost scrise mai sus. Dupa ce aluatul a fost framintat in masina de paine, l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat sa creasca 20-30 minute.

Am scos aluatul dospit pe masa de lucru usor infainata, l-am facut sul si l-am taiat bucati cu un cutit. Mie mi-au iesit 13 bucati , dar putin marisoare, le-am dat forma rotunda la unele si forma lunguiata la altele.

Intre timp am pus apa la fiert cu sare, am adaugat bicarbonatul, iar cind painicile au fost gata le-am pus in apa clocotita cite 30 secunde pe o parte apoi le-am intors cu o paleta si pe partea cealalta. Am pregatit o tava cu hirtie de copt, am scos painicile cu o spumiera si le-am pus in tava, le-am crestat cu un cutit pe partea de deasupra si le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 20- 25 minute pina s-au rumenit.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

dupa ce le-am dat forma rotunda si lunguiata painicilor le-am mai lasat in tava sa creasca 10 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu usturoi, verdeturi si parmezan