Painici Laugenbrot

de Ligia Bxl in Piine, 6 Apr 2014 | 4291 vizualizari

 

Am incercat painicile Rocsiutei si au iesit minunate,merci pentru reteta :*

 

INGREDIENTE

Ingrediente:
  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 240 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
Pentru oparit painicile:
  • 2 litri apa
  • 9 linguri bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite sare
Pentru presarat pe deasupra:
  • mac(puteti pune si susan)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Mod de preparare:

Am pus intr-o craticioara 240 ml apa la incalzit.(nu o fierbem).

Seaparat intr-un bol am pus drojdia,apoi putina apa calduta,zaharul si am amestecat bine.

Intr-un castron am cernut faina si peste am adugat  1 lingurita de sare,amestecul de drojdie,am adugat apa treptat si am framantat.La final am adaugat uleiul si cand aluatul a devenit lipicios l-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat la crescut 40 de minute.

Dupa ce a crescut am rupt din aluat bucati si am format bilute.

Intr-o oala am pus cei 2 litri de apa,sarea si bicarbonatul,cand a inceput sa fiarba am introdus 4-5 bilute si le-am lasat 30 secunde(nu mai mult),am procedat la fel cu toate bilutele.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt si unsa am pus bilutele cu ajutorul unei spumiere.

Le-am crestat putin cu un cutit si le-al presarat cu mac(puteti pune si susan).

Am introdus tava in cuptorul incins la 200°c si am lasat painicile pana au devenit aurii.

Se pot servi calde sau reci cu ce doriti.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

laura_n 1

07.04.2014, 17:24

stiu cat de bune sunt!

tanyapatap 1

22.04.2014, 19:10

MOKUSKA 1

24.04.2014, 17:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt