Painici musli

de boscodina in Piine, 22 Sep 2009 | 6017 vizualizari

 

De mult le pusesem gand rau painicilor astea, dar cum avantul pionieresc nu ma dadea afara din casa tot le faceam "saptamana viitoare",acum ,revenita cu forte proaspete...era musai sa le atac :)

 

INGREDIENTE

  • pentru coca:
  • 250g faina alba
  • 50 g faina neagra
  • 50g fulgi de ovaz
  • 250ml apa calduta
  • 20g drojdie
  • 1lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 3 linguri mac
  • 1/4 cana seminte de floarea soarelui decojite
  • 1/3 cana alune tocate marunt( eu am combinat alune cu nuci si migdale)
  • 1 mar taiat foarte marunt
  • 5 curmale taiate foarte marunt
  • 2 linguri miere
  • pentru ornat:
  • seminte de mac ,floarea soarelui si fulgi de ovaz
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici musli:

Se pudreaza cu faina vasul in care se pune coca, din abundenta, se pune intr-o punga de plastic(vasul cu coca) , se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la dospit 20 de minute( eu am uitat de ea..asa ca a sta o ora).
Se scoate coca pe masa infarinata bine si se pune umplutura framantandu-se pana se omogenizeaza,nu foarte mult ca sa nu isi piarda coca consistenta.

Se fac painici rotunde( eu am facut 12, dar se pot face pana la 20 daca se fac mai micute), se dau prin amestecul de seminte pentru ornare si se pun in tava ,unsa in prealabil cu putin ulei, la dospit 20 de minute(de data asta nu am mai uitat).

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici musli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu tarate si seminte