Painici umplute cu muschi file si cascaval

de Andra_Constantinescu in Piine, 14 Mai 2019 | 3099 vizualizari

 

Pentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina (sau cat cuprinde)
  • 1 praf de sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 150 g iaurt
  • 125 ml lapte cald
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 200 g cascaval
  • 200 g felii de muschi file
  • In plus:
  • 1 ou
  • seminte de mac
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu muschi file si cascaval:

Se cern 200 g faina intr-un castron si se presara cu sare.

Intr-un alt castron se freaca drojdia cu zaharul pana cand drojdia devine lichida, apoi se toarna peste faina. Se adauga iaurtul si laptele cald si se framanta totul, adaugand faina pana cand se obtine o coca elastica. La final, se ung mainile cu ulei, coca si castronul. Din coca se formeaza o bila care se lasa la crescut acoperita cu o folie si un prosop la loc cald.

Cascavalul se da pe razatoarea cea mare.

Feliile de muschi file se taie in patratele.

Dupa ce coca a crescut, se imparte in sapte si pe masa de lucru infainata se intinde cate o parte in forma de patrat. Se pun pe fiecare parte patratele de muschi file si cascaval ras si se impatureste aluatul.

Painicile astfel formate se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu unt, cu partea impaturita in jos. Se acopera cu o folie si cu un prosop si se lasa la crescut la loc cald.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Painicile se ung cu ou batut si se presara seminte de mac peste ele. Se introduc la cuptor pana cand trec de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu muschi file si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite