Palermo

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2010 | 13260 vizualizari

 

era mancarea mea preferata in urma cu 13-14 ani,pe care o mancam cand mergeam la restaurantul "cocosu de aur" tg-mures asa se numea restaurantul unde ne ducea seful nostru de 8 martie sau la unele evenimente din firma,unde toti cei de la birouri eram invitati de sefu' cel mare......................au fost vremuri foarte frumoase,din pacate el nu mai e printre noi...................

 

INGREDIENTE

  • piept de curcan
  • sunca de curcan
  • cascaval feliat
  • ou
  • faina alba
  • pesmet
  • ulei pt prajit
  • sare
  • piper
  • scobitori
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palermo:

Se taie feliute subtiri din pieptul de curcan apoi se bat , se sareaza, se pipereaza putin dupa care se pune o feliuta de sunca si una de cascaval apoi din nou sunca si  piept de curcan, se prind cu scobitori ca altfel nu imi statea si nu am riscat.

Se dau prin ou,apoi prin faina din nou prin ou si apoi prin pesmet dupa care se prajesc in ulei fierbinte

Se serveste cald cu cascaval ras deasupra  si cu garnitura de cartofi prajiti si nelipsita salata de varza sau rosii cu castraveti.

Incercati, e grozav

PS:sincer nu mai stiu cum se facea doua de sunca si una de cascaval sau doua de cascaval si una de sunca,reteta o stiam de la mama unei colege care lucra la acel restaurant dar nu gaseam piept de curcan in magazine.

Sincer acele platouri cu "palermo" nu le voi uita niciodata erau foarte mari, aproape cat farfuria si cartofi doar 3-4 fire,era grozav si gustoase.............

Ale mele nu au iesit foarte mari,dar orcium s-au topit rapid,vina a fost a mea nu i-am spus sotului ce vreau sa fac din acel pipet de curcan si el a transat carnea ca pt gratar asa ca data viitoare voi face mai mari

Daca ti-a placut reteta noastra "Palermo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

07.07.2010, 10:55

pai doar am iubit ardelean la ce te astepti...ma iau dupa el desi el nu zice ioi...zic eu pt el

silvi0ara 1

07.07.2010, 11:44

Minunat arata,asa ca vin si eu la masa,cu furci cu tot.

mariac 1

11.07.2010, 20:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitel de pui