Palmieri cu nuca

de ianculubita in Dulciuri, 30 Noi 2011 | 5732 vizualizari

 

Poftiti repede ca numai ce i-am scos din cuptor;este cea mai simpla dar si gustoasa aceasta prajiturica facuta vreo data de mine

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat de foitaj
  • 50 g unt topit
  • 1 cana nuca macinata
  • 3 linguri zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmieri cu nuca:

Aluatul dezghetat, il mai intinzi cu sucitorul sa nu fie prea gros, il ungi cu unt topit, deasupra pui nuca amestecata cu zahar, apoi incepi sa rasucesti marginile (din fata ta si opusa ei), pana la mijloc, mai presezi putin sa nu se desfaca, dupa care intorci aluatul cu fata in jos (cum se spune) si incepi sa tai bucati late de 1-2 degete (depinde de deget), le pui cu partea taiata in jos pe hartie in tava cu distanta intre ele.

In tava le presezi pentru ca la copt sa nu se umfle; Tii tava 10 minute la foc mare, scoti tava, intorci palmierii si mai lasi 10 minute; Folosesc acest procedeu pentru ca sa fie crocanti; Dupa ce s-au copt se pun pe un platou si cine doreste-i poate unge cu sos de ciocolata; Eu am facut pentru mine 3 bucati cu ciocolata si au fost ffff buni; As mai fi vrut...

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmieri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

ianculubita 1

02.12.2011, 15:12

wow,dar ce s-a intamplat pe aici,ca doar nu am lipsit mult???o alta casa,o alta fatza,frumooos dar mai dureaza pana ma obisnuiesc

carmenvlad 1

02.12.2011, 15:22

Ce frumosi sunt, desigur si deliciosi. Arata de nota zece.

mena29 1

02.12.2011, 15:22

De ieri avem hainutza noua si inca invatam si noi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosuri de fum ( kurtos kolacs)