Panna cotta

de mamaieelena in Dulciuri, 18 Feb 2013 | 4538 vizualizari

 

Cu siguranta nu va fi ultima data cand voi pregati acest desert minunat titlul este simplu deoarece am fost putin sceptica in privinta gustului drept pentru care nu i-am dat atentie si la ornat am zis sa fie ceva simplu si atat dar nu este doar atat ci mai mult! va povestesc mai jos ce am facut........

 

INGREDIENTE

  • 350ml smantana pentru frisca
  • 150ml lapte de 3,5 grasimi
  • 3 linguri cu zahar
  • 1 fiola cu esenta de vanilie
  • 5 foi de gelatina
  • capsuni
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta:

Se pune mai intai gelatina la inmuiat in apa tece cat sa o acopere apoi se pune smantana si laptele intr-o cratita la incalzit si in ea se mai pune si zaharul ca sa se dizolve bine.Cand este aproape de a da in clocot se da deoparte de pe foc si se pune gelatina care se amesteca continuu pentru o dizolvare completa, acum se adauga si vanilia.Recipientele sau formele pe care eu le-am folosit inainte de a rasturna panna cotta in ele le-am dat cu un jet de apa rece apoi am turnat si am dat la frigider pentru 3-4 ore.Eu am pus capsuni doar de contrast si gust dar a iesit bine.Foarte gustos acest desert.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu ciocolata alba