Panna cotta cu jeleu de mango

de laura_n in Retete diabetici, 2 Dec 2014 | 7446 vizualizari

 

Am avut ocazia sa fac cunostinta cu cateva produse naturiste, inclusiv indulcitori naturali. Gama Remedia a introdus pe piata Green Sugar, pe romaneste "zaharul verde", cu avantajul ca nu schimba gustul preparatului, cum fac alti indulcitori.
Recunosc ca m-a incantat ideea asta, mai ales ca din cand in cand folosesc alternativa la zahar. Ganditi-va ca numai 100 gr de zahar alb inseamna 1700 calorii, ceea ce este extrem de mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 fruct de mango bine copt, moale
  • 1- 2 portocale
  • 400 ml smantana lichida
  • 100 ml lapte dulce
  • 2 lg nuca de cocos
  • 2 linguri indulcitor Green Sugar
  • 1 lg amidon
  • 1 plic gelatina (10 gr)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu jeleu de mango:

Gelatina o punem la hidratat in cateva linguri de apa.

 

Alegem fructe bine coapte, moi; le curatam, le taiem felii si le punem intr-un vas. Daca doriti, puteti adauga indulcitor, desi fructele bine coapte sunt suficient de dulci. Punem pe foc amestecul si lasam sa fiarba un pic.

In alt vas, punem laptele, 2 linguri indulcitor si lasam sa se incalzeasca numai, apoi adaugam smantana lichida si nuca de cocos. Lasam sa dea intr-un clocot si luam de pe foc. Adaugam gelatina hidratata in amestecul fierbinte si amestecam cu un tel. Dam deoparte.

Intre timp, luam fructele de pe foc, le pasam si le strecuram. Vom obtine un piure extrem de fin. Adaugam o lingurita de amidon in piure si punem inca un pic la fiert, amestecand bine. Dam deoparte. Pregatim cateva pahare din sticla, turnam jeleul de fructe si dam paharele la congelator cam 10 - 15 minute. Le scoatem, turnam peste piure, amestecul de smantana. Dam la rece cupele si lasam cateva ore ca sa se inchege. Servim rece o portie. Un deliciu care dincolo de gust, are si putine calorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu jeleu de mango" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Alina26 1

05.12.2014, 21:18

Vai ce bunatate!!!!

Xandrinne 1

17.12.2015, 06:40

Spiridus 1

16.02.2018, 16:57

Deliciooos! Mangooooo😍

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti cu ciocolata, stafide si goji, fara zahar