Panna Cotta Layers

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2011 | 57409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 375 ml frisca lichida naturala
  • 150 ml lapte
  • 3 lingurite zahar
  • 15 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • 20 g cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta Layers:

Subit mi s-a facut pofta de panna cotta. Cu sos de ciocolata sau cu sos de cafea...mmm... Si cum nu m-am putut decide am hotarat sa le combin.

Fiecare strat il vom face separat, astfel ca vom imparti ingredientele in 3. Ordinea este aleatorie, dupa cum doreste fiecare.

Stratul de vanilie:

Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece.

Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cteva minute la congelator, pana este gata stratul de cacao.

Pentru stratul cu cacao:

Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz, la foc mic

Vom amesteca cacaoa cu zaharul, "desfacem" cu cateva linguri din amestecul de lapte cu frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte cu frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie.

Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.

Pentru stratul de cafea
procedam intocmai ca la stratul de cacao.

Cand si stratul de cacao s-a intarit suficient turnam compozitia cu cafea si dam din nou la congelator pana la intarirea completa.

Se portioneaza dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta Layers" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu piersici