Pappardelle porcini

de AndreeaJ in Paste, 31 Mai 2011 | 15284 vizualizari

 

In general nu ma dau in vant dupa paste pentru ca mi se par satioase si uneori fade. Dar de ce sa nu recunosc, in marea majoritate a cazurilor pastele ne scot din incurcatura. Pe langa faptul ca se fac foarte repede, sunt de efect si pot fi preparate in nenumarate feluri. Nici azi nu as fi optat pentru ele daca intr-un supermarket nu as fi gasit ciuperci porcini! Adica ciuperci brune. Le-am vazut de atatea ori in atatea retete, insa niciodata nu le-am gasit la noi in tara in stare proaspata. Si astazi le-am gasit! Asa ca am luat 2 cutii ca sa stiu ca am! :) Si ca prim fel de mancare am ales sa fac pappardelle cu ciuperci si sunculita. Au iesit intr-adevar bune! Nu am folosit toata cutia de paste, am folosit numai jumatate, adica vreo 3 manunchiuri de paste din toata cutia, restul le-am folosit intr-o alta reteta .

 

INGREDIENTE

  • 150 g pappardelle
  • 200 g ciuperci brune-porcini
  • 70 g sunculita 
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 linguri parmezan ras
  • cateva seminte de pin
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pappardelle porcini:

Pastele le-am fiert conform instructiunilor de pe ambalaj, cam 7 minute in apa cu sare. Le-am scos din apa si le-am trecut printr-un jet de apa.

Am spalat si curatat ciupercile brune dupa care le-am taiat feliute. Sunculita am gasit-o deja taiata cubulete (Mega Image). Intr-o tigaie am pus cele 2 linguri de ulei de masline, am calit usor de tot ceapa rosie, dupa care am adaugat si sunculita.  Dupa 1 minut au urmat si ciupercile taiate feliute, am mai lasat cateva minute pe foc sa se caleasca toate, dupa care am stins cu smantana lichida. Am potrivit de sare si piper, dupa care am adaugat  pastele, la sfarsit de tot am adaugat patrunjelul tocat. Am mai lasat 1 minut sa se imbine aromele dupa care am transferat pastele pe o farfurie. Am presarat deasupra parmezanul ras si semintele de pin, mi s-au parut ca dau un iz mai exotic :).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pappardelle porcini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

02.06.2011, 23:35

f bine arata

elena1988 1

06.06.2011, 16:50

AndreeaJ 1

07.06.2011, 17:45

Astazi le-am mai facut o data si au fost la fel de bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sunculita taraneasca si sos de smantana