Papricas cu carne de pui

de lia maria in Pui, 10 Sep 2010 | 8815 vizualizari

 

Aceasta mancare, este specifica Ardealului si se face cu orice fel de carne. In retetele clasice,se foloseste boia de ardei, dar eu incerc macar pe perioada de vara, sa o inlocuesc cu mirodenii proaspete, noua ne plac si sunt grozave!

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne de pui cu os
  • 1kg cartofi roz
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 lingura ulei
  • 2 cepe mari
  • 2 ardei kapia, copti
  • 1 lingurita chimen
  • Tarhon proaspat
  • rozmarin proaspat
  • sare
  • piper
  • Frunze de marar pt décor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas cu carne de pui:

Luam puiul si-l maruntim, il spalam bine si-l dam deoparte. Curatam morcovul si telina, le spalam si le taiem cubulete.Procedam la fel cu ceapa si o taiem marunt, Ardeii ii curatam de cotor si seminte si ii taiem feliute. Cartofii curatati si spalati, ii taiem pe lung in 4 sau 6 bucati functie de marime.

Punem intr-o cratita sau oala, uleiul la incins. Adaugam ceapa , apoi carnea si amestecam bine . Lasam cam10’ amestecand din cand in cand sa nu se arda. Punem zarzavatul, mirodeniile si cartofii, mai lasam 10’, adaugam si ardeiul copt , apoi complectam cu apa, pana la nivelul cartofilor,.Mai asezonam cu sare si piper, punem capacul si lasam la fiert cam 25-30’(pana cartofii sunt patrunsi si carnita s-a fiert).

Sevim cu marar verde ca décor si alaturi de un castronel cu muraturi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Teo 1

10.09.2010, 22:56

saru' mana pt. masa , chiar mi-a placut !

nadina73 1

11.09.2010, 00:45

am papat si eu o portie e grozava ,asa e e retat din ardealasa ca

lilik 1

11.09.2010, 21:15

f buneu sunt din bv si in loc de cartofi fac galuste cu gris si ou,5f si

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui fragezi si dezbracati la cuptor cu garnitura de tomate si porumb fiert