Papricaş cu găluşte de făină

de alice_ciobanu in Porc, 27 Iun 2011 | 5772 vizualizari

 

Tot week-end-ul m-am tot gândit şi răzgândit... papricaş sau gulaş ? Până la urmă am rămas la papricaş de porc cu găluşte de făină... mmmm.... delicios de iute :)) O mâncare fantastică.... trebuie repetată curând şi deja m-am gândit pe cine invit la următoarea porţie de papricaş.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr carne porc, nu prea grasă
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 3-4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 linguri cu vârf de boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriţă boia de ardei iute sau chili
  • 1/2 linguriţă delikat
  • 3 căţei usturoi 
  • 2 căni apă
  • 1 frunză dafin 
  • pentru găluşte
  • 2-3 ouă
  • aproximativ 140 gr făină
  • sare

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricaş cu găluşte de făină:

Carnea de porc o tăiem bucăţele potrivite şi o punem la rumenit în ulei de floarea soarelui, cît să se albească frumos pe toate părţile. Scoatem carnea şi în zeama lăsată punem ceapa tăiată mărunt şi o călim până devine strălucitoare. Apoi punem boiaua de ardei dulce şi repede turnăm o cană de apă. Avem grijă ca boiaua de ardei să nu se caramelizeze când o punem peste ceapă, ea are tendinţa de a se arde imediat, fapt care-i va schimba gustul. Punem carnea şi ardeiul tocat mărunt, apoi turnăm cealaltă cană de apă şi adăugăm şi frunza de dafin, usturoiul tocat, delikat şi boiaua de ardei iute/chili.

Lăsăm totul la fiert potrivit până se frăgezeşte carnea, cam 45-50 minute, completând cu apă în caz de nevoie.

Aproape de final facem găluştele de făină. Astfel că vom bate ouăle întregi un praf de sare, ca pentru scrob, şi turnăm treptat făina, încorporând bine. Compoziţia pentru găluşte trebuie să aibă o consistenţă foarte groasă. Cu o linguriţă luăm mici bucăţele de compoziţie şi le punem în sosul care clocoteşte.

   Lăsăm încă 10 minute pe foc până se fac şi găluştele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricaş cu găluşte de făină" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
BBQ _gratar carne porc