Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie

de Pasiune pentru bucatarie in Pui, 5 Noi 2010 | 33720 vizualizari

 

Gustos si reconfortant, papricasul de pui se imbina armonios cu galustele de faina si vei avea parte de o masă plina de savoare si satisfactie. Reteta va va ghida pasii pentru a pregati si voi acest deliciu la voi acasa, astfel incat sa va bucurati de un pranz ca la mama acasa

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie

  • Papricas:
  • 2 pulpe/piept de pui
  • 2 cepe
  • 1/2 ardei rosu
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • sare,piper,patrunjel
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  •  Galuste:
  • 1 ou
  • 2 linguri de apa rece
  • sare si piper
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie:

Cum se prepara Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie

Galustele:

Oul se bate cu sare si piper si cu 2 linguri de apa rece,apoi se adauga treptat faina pana se formeaza un aluat nelipicios,ca cel de paste fainoase.Aluatul se aplatizeaza cu palma si se rup galusti atat cat prindeti intre aratator si degetul mare.

Papricas:

Carnea se proportioneaza,se sareaza si se pipereaza si se frige intr-o tigaie cu putin ulei.Cand este bine rumenita se scoate pe o farfurie.Daca a ramas prea mult ulei in cratita,se mai ia o parte din el si inrestul se adauga ceapa si ardeiul tocate marunt,apoi se adauga boiaua si carnea.Se acopera totul cu apa calda si se lasa la fiert cu capac aprox 20 min,apoi se adauga galustele si apa calda daca mai este nevoie si se mai fierbe 15 min.La fnal se amesteca 1 lingura de faina cu 2 de smantana si 1 lingura de papricas si se omogenizeaza,apoi se toarna in fir subtire in cratita amestecan energic.Se mai tine pe foc pana se ingroase putin compozitia!

Se serveste cu patrunjel verde!

Noua ne-a placut tare mult si varianta de Papricas de pui prezentata de Merisor, dar si reteta de Papricas de pui cu mamaliguta de la bunica Mihaelei nu am trecut-o cu vederea.

Stiati ca puteti face si Papricas cu carne de porc?

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Pasiune pentru bucatarie 1

06.11.2010, 19:49

poate ca avem aceleasi gusturi,sau poate ca nu exista persoana care sa nu-i plac papricasul

La Ancuta 1

07.11.2010, 17:47

foarte bun

vanilla 1

09.11.2010, 16:24

MA BAG SI EU LA O PORTIE!!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu cartofi si rosii cherry