Paprikas unguresc de gaina

de mihaelar63 in Pui, 28 Ian 2021 | 16342 vizualizari

 

 Paprikasul unguresc este un fel de mancare foarte popular in toata lumea.  Denumirea este comuna pentru mai multe tocanite cu carne de pui, porc sau vita .Ingredientul principal si de nelipsit este boiaua ungureasca. Cea mai de calitate boia se prepara in zona Szeged . Paprikasul poate fi  cu samantana sau fara . Reteta originala nu contine rosii.De regula , paprikasul se consuma cu galuscute preparate din oua si faina .  Noi mai pe romaneste am consumat cu mamaliguta  . A fost atat de gustos paprikasul nostru incat nu am ami ajuns sa fac poze artistice .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg gaina [pulpe,spate , aripi ]
  • 2 linguri untura gaina sau porc- daca nu aveti puneti ulei
  • 2 catei usturoi
  • 3 cepe rosii sau galbene
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde iute
  • 1 lingura boia rosie dulce ungureasca
  • 1 lingurita rasa maghiran uscat sau verde
  • sare
  • piper negru macinat
  • smantana -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas unguresc de gaina:

  1. Carnea de gaina se spala si se portioneaza .Se usca de excesul de apa .
  2. Puneti carnea , sarata si piparata , sa se rumeneasca pe ambele parti in grasimea incinsa .
  3. Intre timp spalati si tocati marunt ardeiul,usturoiul si ceapa .
  4. Se scoate carnea de gaina din cratita [ puteti folosi si un wok incapator }
  5. In grasimea in care s-a rumenit carnea se soteaza usor legumele tocate .
  6. Adugati boiaua de ardei si faina alba .
  7. Amestecati si adugati cate putina apa sa nu faca cocolosae .
  8. Introduceti in sosul format carnea de gaina .
  9. Presarati in sos maghiranul .
  10. Turnati deasupra suficienta apa ca sa depaseasca carnea cam cu doua degete .
  11. Fierbeti la foc mic pana cand carnea este patrunsa si sosul a scazut si are consistenta dorita .
  12. Adugati ardeiul iute , taiat rondele .
  13. Gustati si dregeti gustul cu sare sau piper negru macinat , daca mai este nevoie .
  14. Ne place mult paprikasul cu smantana , dar de data aceasta am dorit sa schimbam gustul .
  15. De regula , paprikasul se consuma cu galuscute preparate din oua si faina .  Noi mai pe romaneste am consumat cu mamaliguta.
  16. Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Ingredientul principa, cel care da gustul , l si de nelipsit este boiaua ungureasca . Cea mai de calitate boia se prepara in zona Szeged.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas unguresc de gaina" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie