Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 7 Mar 2016 | 7366 vizualizari

 

Minunatie...si atat!

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri proaspete
  • 175 gr. zahar brun facut pudra
  • 4 linguri apa
  • 600 ml frisca lichida indulcita
  • 100 gr. ciocolata neagra
  • 100 gr. ciocolata cu lapte
  • 100 gr. ciocolata alba
  • vanilie
  • un praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata:

Se ia o forma de chec, se unge la baza cu putin ulei vegetal si se asaza o folie de prospetime( eu am dublat-o) cu marginile sa atarne peste ea.

Intr-un vas mic, se pune zaharul impreuna cu 4 linguri de apa si se lasa acesta sa se topeasca apoi sa dea in clocot timp de 2 minute.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, ca pentru bezea.

Dupa ce siropul a clocotit doua minute se toarna usor peste bezeaua de albusuri, pana se incoporeaza, avand grija sa amestecam fara oprire cu mixerul, cand s-a omogenizat,  continuam sa mixam pentru inca doua minute ca sa racim compozitia.

Mixam frisca lichida separat intr-un vas si apoi o amestecam cu compozitia de sirop si bezea.

Impartim amestecul in trei vase.

Topim pe baie de aburi fiecare ciocolata, apoi o lasam deoparte avand grija sa ramana lichida.

In ciocolata alba topita punem vanilia.

Fiecare tip de ciocolata il punem in vasele pregatite si mixam bine sa se omogenizeze cu frisca( sau cu telul).

Punem la baza formei de chec, amestecul cu ciocolata neagra, nivelam cu o spatula si dam la congelator pentru 45 de minute. Avem grija sa punem restul vaselor la frigider.

Scoatem vasul de la rece si punem amestecul de ciocolata cu lapte si dam pentru inca45 de minute la congelator.

Procedam la fel si cu ultimul strat de ciocolata alba si  punem forma la congelator pentru minim 6 ore.

Scoatem forma de la rece cu 20 de minute inainte sa ne delectam cu bunatatea.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait napolitan cu 3 feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati cu legume si branza