Pariziene cu pere

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Oct 2013 | 8932 vizualizari

 

Le-am tot vazut pe aceste frumoase pariziene,pe ici,pe colo chiar si pe dincolo,asa ca m-am documentat direct din curtea Timeei si am prestat si eu niste pariziene,umplute cu pere.Deoarece a trebuit sa sortez perele care erau patate si incepuse sa se strice,era pacat sa nu fac ceva din ele....Nu prea am respectat cantitatile din reteta lui Timea,e cam greu cu mine.....

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 70 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • cca 300 ml lapte
  • umplutura
  • 685 g pere taiate cubulete
  • 6 linguri de zahar
  • pentru uns
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • sirop de la pere
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu pere:

Mai intai pregatim maiaua ,intr-un castronel punem drojdia faramitata,cu o lingura de zahar si 2 linguri de faina,amestecam totul cu putin lapte caldut si lasam sa creasca cca 10-15 min.Intr-un castron mai mare cernem faina,facem o adancitura in mijloc acolo punem maiaua crescuta,cele 2 oua,sarea si incepem sa omogenizam.Laptele cu zaharul il incalzim putin,amestecam sa se topeasca bine zaharul,apoi incepem sa turnam putin cate putin lapte,peste faina amestecata cu maiaua,ouale si sarea,framantand pana formam o coca omogena.Apoi adaugam untul amestecat cu uleiul si incalzit.Framantam bine pana nu se mai lipeste de mana.Lasam sa creasca cca 1 si 1/2 ora la loc caldut.

Cat timp creste aluatul pregatim perele.Le curatam si taiem cubulete,adaugam 6 linguri de zahar si le punem pe foc,pana incep sa se inmoaie si scade zeama din ele.

Dupa ce aluatul a crescut,il imparim in 14 bilute .Presaram faina pe blatul de lucru si intindem din fiecare biluta o foaie dreptunghiulara,pe care punem cca 1 lingura de pere rasucim pana la jumatate si apoi jumatatea ramasa o taiem fasioare pe care le rulam peste sulul format.Se aseaza in tava cu hartie de copt,se mai lasa la crescut 10 min,se ung cu galbenus de ou amestecat cu lapte,se dau la cuptorul incins la 180 grade cca 20-25 min.

TIPS-URI

1

pentru maia folositi zahar si faina din ingredientele totale

2

dupa ce am scos parizienele din cuptor le-am uns cu siropul ramas de la pere

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
“Muhalabieh”