Parjoale moldovenesti

de Ksenya in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2018 | 8738 vizualizari

 

Am facut de nenumarate ori aceste parjoale, insa de fiecare data in mod diferit. Am adaugat cate ceva sau am eliminat.  De data aceasta au iesit foarte bune pentru ca am imbunatatit-o nitel. Mai jos veti gasi cateva sugestii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pulpa porc tocata
  • 3 cepe tocate marunt
  • 4 -5 catei usturoi zdrobiti in mojar pana devine pasta.
  • 4 cartofi potriviti dati prin razatoarea mica si scursi de zeama
  • 3 felii mai vechi de paine inmuiate in lapte
  • 3 oua batute
  • 25 grame unt
  • 3 linguri ulei pentru calit ceapa
  • verdeata ,marar si patrunjel tocat (optional)
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri faina alba ( pentru tavalit)
  • 2 linguri malai ( pentru tavalit)
  • 3 -4 linguri pesmet ( pentru tavalit)
  • Ulei pentru prajit
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti:

Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet.

Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de lapte, ouale batute si verdeata.

Adaugam ceapa calita si racita.

Potrivim de sare si piper.

Dam compozitia la rece pentru minim o ora.

Intr-un castron separat, amestecam faina alba, malaiul si pesmetul

 Cu ajutorul a doua linguri formam parjoalele si le tavalim prin amestec. Scuturam surplusul de faina inainte de a fi puse la prajit

Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si prajim parjoalele pe ambele parti pana devin maronii.

Parjoalele sunt gata!

Se servesc cu piure, pilaf, legume sau simple cu sos.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Parjoalele ies mult mai bune daca se caleste ceapa inainte.

2

Adaugati un pic de unt si o sa vedeti diferenta

3

Pentru tavalit, adaugati si un pic de malai, astfel ele vor deveni mult mai crocante

4

Cu ajutorul lingurilor veti obtine parjoalele egale si forma alungita specific parjoalelor moldovenesti

5

Carnea cumparati-o bucata intreaga si apoi o dati prin masina de tocat.

6

Tocatura o puteti face din carne de porc cu vita pui sau oaie, dupa preferinta

7

Asteptati pana tigaia s-a incalzit suficient de bine, apoi adaugati uleiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

elucubratiiculinare 1

16.03.2018, 11:02

sunt dementiale

Lau 1

16.03.2018, 13:21

placeeee

Rocsi 1

16.03.2018, 20:30

M-am uitat la poza si mi s-a facut o pofta de parjoale, ca prea apetisante mai sunt!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastitio