Pasca cu branza de vaci si stafide

de Ina in Dulciuri, 29 Apr 2016 | 5652 vizualizari

 

Anul acesta am ales sa fac reteta CozonaculuiDolofan . 
Nu stiu care a fost cauza ( faina, dimensiunea oualor sau faptul ca framantarea s-a facut la masina de paine ) dar a trebuit sa maresc putin cantitatea de faina din reteta, intrucat aluatul era extrem de "lichid" si imposibil de lucrat cu el :) Zic eu ca am dres situatia cu succes  si au iesit doua pascute minunate :X
Abia astept sa le gust si sper sa revin cu poze in sectiune.  "Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 850 g faina
  • 220 ml lapte de vaca
  • 80 g unt nesarat
  • 280 g zahar
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • un cub drojdie proaspata
  • esenta lamaie

Pentru uns:

  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri lapte

Umplutura:

  • 600 g branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 4 oua
  • 3 linguri de gris
  • 150 g zahar
  • 80 g stafide
  • bucati de lamaie confiata
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza de vaci si stafide:

Din cantitatile date am facut doua portii de pasca, in tavi cu diametrul de 22 cm, respectiv 24 cm.

Ingredientele pentru aluat le-am pus in masina de paine si am pornit programul de framantare/ dospire. 

In acest timp m-am ocupat de umplutura : Intr-un bol adanc am adaugat toate ingredientele , pe care le-am mixat pentru omogenizare.

Cand aluatul a fost gata, l-am impartit in doua bucati ( una usor mai mare decat cealalta, pe masura tavilor ). 

Fiecare bucata am impartit-o iar in doua, apoi o bucata am intins-o pe fundiul tavii tapetate cu hartie de copt, iar cealalta am impartit-o in alte 3 bucati, pe care le-am rasucit in palme si am format 3 "cordoane" pe care le-am impletit.

Am asezat impletitura de-a lungul peretelui tavii, ca pe o coroniţă, iar in mijloc am turnat crema de branza.

Daca ne ramane putin aluat, putem forma o cruce in mijlocul tavii, pe care le asezam pe stratul de crema. 

Am lasat  tava la loc cald, cca. 30-40 minute, pana ce aluatul si-a dublat volumul.

Procedam la fel si cu cealalta bucata de aluat, pentru a doua pasca. 

Cand aluatul a crescut in tava suficient de mult si vedem basicute in el, batem galbenusurile de ou cu 3 linguri de lapte, apoi ungem pasca si introducem tava in cuptorul incins. Coacem la foc mic, pentru 45 minute.

Cand pasca este rumena, iar aluatul trece testul scobitorii, oprim focul si scoatem pasca tragand de hartia de copt. Lasam pasca sa se raceasca complet, apoi feliem si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza de vaci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de cartofi noi cu marar si scarita afumata - Reteta savuroasa si satioasa

de laura_n 7

pe 07.06 la 17:26

Dulceata de visine - Reteta unui deliciu dulce-acrisor

de Caty 2

pe 07.06 la 16:42

Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

pe 07.06 la 10:26

Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante

pe 06.06 la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

pe 06.06 la 12:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca poloneza cu glazura de ciocolata