Pasca cu smantana si blat de pandispan

de alexyyy in Dulciuri, 9 Apr 2013 | 45225 vizualizari

 

Buna tuturor.De mult timp urmaresc acest site minunat plin de retete grozave si cum Sfintele sarbatori Pascale se apropie cu pasi repezi,am decis sa postez o reteta de pasca,pe care o prepar de foarte mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 200-250 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 500 gr smantana cu grasime 12%
  • 50 ml ulei
  • 100 gr stafide
  • vanilie
  • esenta de rom
  • un varf lingurita praf de copt
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu smantana si blat de pandispan:

Intr-un bol se mixeaza albusurile impreuna cu zaharul,esenta de rom si putina sare pana devin spuma tare.Peste ele adaugam galbenusurile amestecate in prealabil cu uleiul;mai mixam putin pana acestea se incorporeaza,iar apoi adaugam faina,praful de copt si vanilia.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu inel in care turnam mai putin de jumatate din compozitia obtinuta.In cea ramasa adaugam smantana si stafidele si amestecam bine,dupa care turnam amestecul obtinut exact in mijlocul compozitiei din tava.Deoarece amestecul in care am pus smantana este mai greu,acesta va impinge spre marginile tavii compozitia fara smantana,care dupa coacere va fi practic colacelul din pandispan.

Dam la cuptorul preincalzit timp de 45-50 de minute la foc mare spre mediu pana devine aurie deasupra iar pandispanul este copt,faceti testul cu scobitoarea.(Daca vi se pare ca incepe sa se rumeneasca prea repede dati focul mai la mic,altfel riscati sa ramana necoapta in interior).

Este foarte usor de preparat si cu siguranta va veti cuceri invitatii cu ea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana si blat de pandispan" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (12)

alexyyy 1

10.04.2013, 22:50

Bun gasit!
Sper sa-ti placa ,daca o vei incerca!

Alina26 1

15.04.2014, 16:56

hmmmmm.....yamy ce fain arata!!!!imi ploua in gura!!!

janette 1

18.04.2014, 12:56

Acum e la cuptor...sa vedem ce va iesi...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu aluat fraged si merisoare