Pasta de fasole verde

de Merisor in Salate, 28 Oct 2014 | 9535 vizualizari

 

Am vazut aceasta pasta in "Cartea de bucate aromate" a Iulianei Miu si m-a tentat sa fac si eu.
Nu am respectat intocmai reteta ei, dar a iesit tare, tare buna!
Am facut putina pentru ca nu stiam daca va fi pe placul baietilor.
Acum stiu si voi face mai multa data viitoare.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr fasole verde
  • apa
  • sare
  • 1 ceapa mica, rosie
  • 1 foaie dafin
  • Maioneza:
  • 1 galbenus de ou
  • ¼ lingurita mustar
  • 150 ml ulei
  • piper macinat
  • 3 graunti de usturoi
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Optional:
  • marar verde(eu nu am pus)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de fasole verde:

Se pune fasolea verde, curatata si spalata, la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin.

Eu am avut fasolea la congelator  si am pus-o la fiert direct congelata.

Se lasa la fiert pana cand se inmoaie bine, gustam o pastaie pentru a ne da seama cand este gata.

Apoi se pune intr-o sita la scurs si se lasa asa sa se raceasca, dupa care se va pasa cu blenderul sau robotul pana cand devine o pasta omogena, un piure.

Pentru maioneza, se curata usturoiul si se paseaza bine cu putina sare, apoi se adauga peste el galbenusul de ou si mustarul si se omogenizeaza bine totul.

Se mixeaza picurand ulei pana obtinem o maioneza groasa, dupa care se asezoneaza cu piper si zeama de lamaie.

Tocam  solzisori o ceapa rosie, cat de marunt putem.

Se poate adauga in blender in acelasi timp cu fasolea verde, dar eu o prefer tocata.

Se amesteca ceapa cu pasta de fasole verde si maioneza si se mai asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Se poate orna cu rondele de ceapa rosie si marar.

Este foarte buna, mai ales servita cu paine prajita!

TIPS-URI

1

Se poate adauga si ardei copt, ca la salata de vinete sau rosii feliate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de fasole verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mirela0911 1

29.10.2014, 13:21

Tare bine arata!

iry-gabriela 1

29.10.2014, 22:46

pare buna....fara ceapa nu se poate ca nu o pot manca in stare cruda ,deoarece imi face rau

dayyanna85 1

27.04.2016, 22:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pasta de fasole verde