Pasta de gogosari

de alice_ciobanu in Conserve, 26 Oct 2012 | 6066 vizualizari

 

Am tot lucrat intens la pregatirile pentru iarna. E toamna si trebuie sa profitam din plin de roadele naturii, chiar daca renuntam la unghii, my case, asta pentru ca inca nu am gasit eu gadgetul pentru a decoji ardei, kapia si gogosarii pe care tocmai ii treci prin procesul coacerii si-a transformarii pielitei intr-o chestiune ce trebuie eliminata cu finete maxima.
Am cateva retete pe catre e de musai sa le arat cat mai curand, pentru ca is muncite toate cu manutele astea doua si mai ales ca sunt numai bune pentru mancaricile ce tocmai le vom prepara in iarna grea de se anunta.

 

INGREDIENTE

  • gogosari si ardei kapia (am avut 5 kg in total, cred ca jumate-jumate)
  • 2 linguri de sare grunjoasa
  • vreo 300-400 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari:

Incepem cu gogosarii si ardeii kapia pe care ii spalam, ii stergem si ii punem la copt, pe tabla, in tava in cuptor, dupa cum vreti si dupa cum va place. Cand is copti bine, nu scrum!, ii punem intr-o oala mare si incapatoare, presaram sare grujoasa deasupra si punem un capac potrivit, astfel incat sa se creeze inauntru un efect de sauna ? :)). Apoi ii veti putea curata super simplu si usor, dar tot va mai trebui sa renuntati la cate o unghiuta-doua. 

    Dupa ce i-ati curatat, le scoateti cotoarele si scuturati bine de samburi. Ii aruncati in robotul de bucatarie si pulsati de cateva ori pana ii faceti flenduri. Puneti-i apoi intr-o cratita pe foc impreuna cu uleiul si lasati la foc mic pana scade si se ingroasa. Adaugati sare dupa gust, 2 linguri sunt  maxim de suficient pentru cantitatea asta. 

    Turnati compozitia fierbinte in borcane sterilizate in prealabil. Puneti deasupra cate doua linguri de ulei, cat sa se formeze o pelicula si inchideti ermetic. Lasati la hodinit 2 zile sub invelis de paturi groase. Apoi pastrati la loc racoros pana ce vine iarna.

  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de gogosari copti sau Gulas