Pasta de gogosari si ardei capia

de silvi0ara in Conserve, 19 Sep 2010 | 8972 vizualizari

 

Aceasta pasta poate fi folosita la tocanite,sosuri pentru paste sau la aperitive.

 

INGREDIENTE

 

  • 2kg gogosari
  • 2kg ardei capia
  • 1kg ceapa
  • 2kg rosii
  • 2 linguri sare pentru conserve
  • 2 linguri miere
  • 100ml ulei

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de gogosari si ardei capia:

 

Se pune uleiul intr-o cratita incapatoare care se pune pe foc,(daca aveti este bine sa puneti o plita groasa sub cratita)Se curata ceapa si se toaca marunt la robot,apoi se pune in cratita sa se inmoaie putin,pana devine sticloasa.Rosiile spalate si curatate de pielita se dau si ele la robot si se adauga peste ceapa.Se lasa acest amestec pe foc,pana se evapora tot lichidul lasat de ceapa si rosii.Intre timp coacem ardeii si gogosarii,ii curatam de pielite si ii tocam la robot sau masina de tocat carne.Cand zeama este bine scazuta la cepa si rosii,adaugam pasta de ardei si gogosati,punem sarea si mierea si lasam pe foc pana se ingroasa bine.Se pune pasta fierbinte in borcane,se pun capacele,sau se leaga cu celofan si se introduc in cuptorul fierbinte(fara foc).Se lasa in cuptor pana se racesc,apoi pot fi puse la camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de gogosari si ardei capia" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

nusica 1

09.08.2011, 10:25

O reteta minunata,pe care vreau s-o fac,eu ii voi pune si ardei iute sa iasa picanta,dar,as vrea sa stiu,semintele din rosii nu fermenteaza iarna sa strice conserva?va multumesc.

Bya Ralu 1

21.09.2012, 00:26

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet