Pasta de lapte praf - varianta simpla

de cccris in Dulciuri, 12 Feb 2010 | 12681 vizualizari

 

Nu e inventia mea. Am vazut ca nu a pus nimeni reteta asta, dar e super simpla pentru ornat orice dulce. Trebuia sa fie si pe "bucataras"

 

INGREDIENTE

  • miere / sirop de zahar grosut
  • lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de lapte praf - varianta simpla:

Cantitatile le alegeti voi, dar pentru un test incepeti cu o lingura de miere sau sirop si adaugati cite putin lapte praf pina obtineti o pasta buna de modelat.

La varianta mai complicata: 60 ml apa, 70gr zahar pudra, 2-3 picaturi ulei, 1 lingurita energizant (sau glucoza), 180 de lapte praf sau mai mult. Se fierbe apa cu zaharul 3-4min, se ia de pe foc, se adauga energizant si ulei, se raceste. Se adauga lapte praf treptat pina ajungem sa avem o pasta care nu se lipeste si se poate intinde foaie.

TIPS-URI

1

Se pastreaza la frigider unde se intareste, dar se framinta pina isi revine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de lapte praf - varianta simpla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (16)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 15:00

place

jolygina 1

07.02.2012, 11:05

vai este superba

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 11:43

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Hrisca in lapte