Pasta de mere cu anason si cuisoare

de susu in Dulceata / Gem, 25 Iun 2015 | 2972 vizualizari

 

Mai mult un piure de mere aromat si gustos, il putem servi si ca desert

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de mere
  • 200-300 gr zahar
  • zeama unei lamai
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 batoane scortisoara
  • 4 linguri coniac sau wisky
  • 2 stelute de anason stelat
  • aproximativ 1/2 lgt nucsoara macinata
  • 6 cuisoare putin zdrobite
  • doua maini stafide brune hidratate in 1 lg esenta rom, 1 lg esenta vanilie si 2 lg coniac
  • doua maini de nuca prajita maruntita
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de mere cu anason si cuisoare:

Merele curatate de coaja, seminte si cotor se taie cubulete, se aseaza in oala, se adauga zaharul si se stropesc cu lamaie si coniac. Se lasa cateva ore sau peste noapte sa-si lase zeama dupa care se pun la fiert pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu am pastrat cojile pe care le-am pus la fiert cu merele si le-am inlaturat la sfarsit. Dupa ce au fiert putin am pasat trei sferturi din mere astfel incat sa avem cateva cubulete de mere dar si magiun. Spre sfarsit adaugam stafidele hidratate si nuca. Scoatem cojile de mere, anasonul si cuisoarele si umplem borcanele inclzite. La fel de bine putem folosi pere in loc de mere dar trebuie sa fie bine coapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de mere cu anason si cuisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de pepene galben