Pasta de mici

de Constelatialeu in Vita, 2 Mai 2021 | 6873 vizualizari

 

Mie cand imi intra ceva in cap nu ma las pana nu incerc. Asa ca am zis sa fac eu pasta de mici ca doar nu e mare filofofie, nici nu a fost prea mare, doar putina rabdare, hai sa nu exagerez, putin mai multa ;)))))))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 970 g pulpa de vita
  • 450 g carne lucru de porc mai grasa
  • 250 ml supa concentrata de vita
  • 3-4 catei mari de usturoi
  • 25 g sare
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit bine
  • piper colorat, macinat proaspat ,dupa gust
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita plina varf cu bicarbonat de sodiu
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de mici:

 Supa concentrata de vita : Am pus la fiert 1 kg de oase de vita cu maduva si cca2 l apa, le-am fiert la foc mic pana a scazut foarte mult apa, avem nevoie de o supa concentrata. Am strecurat 250 ml supa si am lasat-o sa se raceasca bine, supa trebuie sa fie rece cand o amestecam cu carnea. Restul de supa am pus-o intr-un recipient si am bagat-o la congelator sa o folosesc data viitoare.

Carnea de vita macra am tocat-o, la fel si carnea de porc cu grasime, apoi am amestecat bine ambele feluri de carne. Am pisat bine cateii de usturoi, am macinat piperul si am pisat bine cimbrul. Am adaugat toate condimentele peste carne am framantat bine, apoi am adaugat si bicarbonatul, la final am adaugat supa rece si am incorporat-o bine. Am transferat carnea in bolul robotului, am pus paletele de framantat si am framantat cca 30 min, pana am obtinut o pasta. Am dat bolul cu pasta la frigider toata noaptea, trebuie sa stea la rece mai mult de 12 ore. Dupa ce a stat la frigider am format micii cu ajutorul unei pungi posh, am taiat punga cam cat am considerat eu ca trebuie sa arata micii mei, un pic mai babanuti, am obtinut 25 de mici ''grasunei'', i-am asezat pe un platou, i-am acoperit cu folie alimentara si i-am dat la frigider, asteapta cuminti sa-i punem pe gratar. Eu mi-am cam mancat portia, mie imi place sa mananc micii asa cruzi...la cat am gustat din ei sigur am produs o pabuba de 2 mici si ceva...:)))))))))))))))))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de mici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mititei facuti in casa