Pastai semifierte pentru iarna

de RODIMUR in Conserve, 2 Iul 2017 | 5359 vizualizari

 

E vremea păstăilor fragede și trebuie să facem deja provizii pentru iarnă, înainte ca soarele puternic să le usuce și să le facă ațoase.
Congelarea legumelor pentru iarnă mi se pare o soluție mult mai bună decât aceea a păstrării lor în borcane, pentru că nu ocupă mult loc și nu există riscul de a se deteriora. Singura problemă este ca spațiul pentru congelare să fie suficient.
Pentru că am avut (și am mai auzit și de la alții) experiența neplăcută a păstăilor congelate care nu mai fierb, de câțiva ani pun la congelator păstăi semifierte, așa cum optez pentru semipreparatele din vinete, sau din ardei grași.
Nu se compară gustul păstăilor preparate astfel, cu cel al fasolei verzi cumpărate din comerț.
Avantajul păstăilor semifierte și congelate este că mâncarea se va prepara foarte repede, la nevoie.
Din aceste ingrediente am făcut 9 pungi de căte două porții fiecare.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg păstăi (fasole verde)
  • 6 litri apă
  • 6 linguri sare de bucătărie
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai semifierte pentru iarna:

Se aleg și se curăță păstăile (fasolea verde). Rupeți păstăile, dacă sunt prea mari.

Se spală păstăile în căteva ape și apoi se pun la opărit într-o oală mare, în care clocotește apa cu sare (1 lingură de sare, la 1 litru de apă). Se țin la opărit 5-7 minute, după care se scot într-un vas, se lasă să se scurgă de apă și să se racorească.

Când păstăile s-u răcorit, se pun ordonat în câte două pungi de unică folosință și se dau la congelator.

TIPS-URI

1

Nu puneți multe păstăi în pungi, pentru că un pachet mai mare este mai greu de aranjat în sertarul congelatorului. Faceți pungi mai mici (maxim două porții) pentru că la nevoie, dacă veți vrea să preparați mai multe porții, puteți folosi mai multe pungi cu fasole verde.

2

Când veți decongela păstăile pentru preparare, folosiți și lichidul pe care-l lasă și care are un gust bun, pentru că din ele provine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai semifierte pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

03.07.2017, 13:00

Mulțumesc, Dante!

miki_a 1

03.07.2017, 14:37

Tare bune, când suflă vântul iernii..... !

RODIMUR 1

03.07.2017, 15:15

Da, Miki, sunt bune iarna, în post, dar și în alte zile...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai, conservata pentru iarna