Pastai verzi cu rosii

de Catalina L in Mancaruri de post, 14 Aug 2017 | 3875 vizualizari

 

Un fel rapid, simplu care-mi place foarte mult.
Am folosit pastai proaspete, o reteta de sezon.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/05/pastai-verzi-cu-rosii.html
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g de pastai verzi proaspete
  • 1 ceapa tocata marunt
  • 4 rosii
  • 2 catei mici de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa de paprika
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai verzi cu rosii:

Intr-o oala adanca, puneti la fiert o cantitate mare de apa cu sare.

Adaugati pastaile verzi curatate. 

Fierbeti la foc potrivit timp de 15 minute.

Scurgeti-le si puneti-le sub un jet de apa rece.

Intr-o tigaie adanca, puneti la prajit ceapa tocata in uleiul fierbinte.

Rumeniti ceapa, adaugati pastaile scurse, paprika si sotati.

Curatati rosiile de piele (le taiati fundul in cruce si le puneti in apa clocotita 2 minute)

Tocati rosiile marunt si le puneti peste pastai.

Puneti sare si piper si gatiti la foc potrivit, timp de 10-15 minute.

Verificati daca sunt fierte, adaugati un pic de apa clocotita daca trebuie.

Cand sunt fierte, puneti peste ele usturoiul pisat si amestecati.

Serviti-le fierbinti simple cu paine proaspata sau cu mamaliga.

TIPS-URI

1

Pastaile verzi se pot congela. Se spala, curata si se fierb in apa clocotita cu sare, timp de 3-6 minute (depinde de cantitate). Le puneti apoi sub un jet de apa rece, le scurgeti si le lasati sa se usuce. Puneti apoi pastaile in pungi de congelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai verzi cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume