Paste cu bacon si usturoi

de madi_marin in Farfalle, 9 Iul 2017 | 4240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste
  • 1/2 dovlecel
  • 6 felii de bacon
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 roşii uscate în ulei
  • 1/2 ardei gras
  • sare
  • piper
  • brânză tare rasă fin
  • câteva bucheţele de broccoli
  • 1/2 cană sos de roşii
  • ulei
  • un praf de oregano uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu bacon si usturoi:

Pastele se pun la fiert în apă cu sare şi o lingură de ulei pentru 7 – 8 minute, ca să nu se zdrobească.

Se călesc în 2 linguri de ulei usturoiul tocat şi baconul tăiat fâşiuţe.

Se adaugă apoi cubuleţe mici de dovlecel, roşiile uscate şi tocate şi fâşiuţe de ardei gras.

Se pun câteva linguri din apa în care fierb pastele şi se lasă totul să se înmoaie uşor. Tot acum se adaugă şi bucheţelele de broccoli.

Se adaugă apoi sosul de roşii, brânză rasă fin (cam 2 linguri cât să îngroaşe sosul), sare (dacă mai este nevoie din cauza brânzei), piper şi oregano.

Se lasă să dea un clocot, apoi se stinge focul.

Pastele fierte se pun peste sos şi se amestecă lejer.

Se pot servi ca atare sau cu brânză tare sau parmezan rase deasupra.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu bacon si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Farfale cu sos de ton si smantana