Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana

de Rocsi in Paste, 9 Iun 2014 | 12652 vizualizari

 

Astazi ca aduc niste paste la cuptor care sper sa va fie pe plac. Eu pregatesc destul de des astfel de retete, in diferite combinatii, pentru ca alor mei le plac si in plus sunt foarte potrivite pentru pachet la servici.

 

INGREDIENTE

  • 550 gr branza de vaci
  • 100 gr crema de branza
  • 150-200 gr paste (eu am folosit cochilii)
  • 5 oua
  • 2 cepe verzi
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 7 linguri smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana:

Punem o oala de apa cu un praf de sare pe foc. Cand clocoteste, dam drumul pastelor si le lasam sa fiarba 8-10 minute, apoi le scurgem.

Intr-un vas amestecam branza de vaci cu crema de branza, 3 oua, sare si piper dupa gust. Ceapa verde o spalam, o curatam si o taiem rondele, mararul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Toata verdeata o incorporam in compozitia de branza, apoi punem pastele si invartim bine.

Ungem un vas de ceramica cu putin ulei (eu am folosit unul rotund cu diametrul de 22 cm), il tapetam cu hartie de copt si turnam toata compozitia obtinuta in vas.

Cele 2 oua ramase le mixam spuma cu un praf de sare, apoi cu smantana. Acest amestec il turnam deasupra pastelor. Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana vor prinde o crusta aurie.

Cand sunt gata, le scoatem sa se racoreasca si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu branza, verdeturi si crusta de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste la cuptor