Paste cu dovlecei

de - Andreea - in Paste, 20 Oct 2018 | 3731 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr paste
  • 2 dovlecei
  • 100 gr prosciutto cotto
  • 200 gr smantana
  • 2-3 linguri cu ulei
  • parmezan ras
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu dovlecei:

Incepem prin a spala dovleceii, indepartam capetele, apoi ii taiem cuburi.

Punem o tigaie cu ulei la foc si cand acesta este incins, punem dovleceii. Presaram sare si lasam la calit pentru cateva minute.

Adaugam apoi prosciutto, la fel taiat cuburi, amestecam si lasam alte cateva minute. 

La sfarsit punem smantana si putin oregano. Potrivim de sare si piper, amestecam si inchidem focul.

Separat punem o oala cu apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si pastele. Le fierbem comform indicatiilor de pe ambalaj, amaestecand din cand in cand. 

Cand pastele au fiert, le scurgem bine de apa si le adaugam in tigaia cu sos. Amestecam totul bine. 

Servim pastele calde, presarand dupa plac, putin parmezan.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Penne cu ton si mazare