Paste cu legume, ton si mozzarella

de oanapl in Spaghete, 30 Mar 2021 | 3732 vizualizari

 

Văzusem la Rocsi această rețetă și mi s-a părut tare delicioasă. Nu m-am înșelat. Eu eram pe fugă și nu aveam legume proaspete în casă, așa încât am folosit legume congelate, care nu-mi lipsesc aproape niciodată. Ar mai fi mers măcar 100g mozzarella, dar n-am mai avut :))
A ieșit delicioasă rețeta. Mulțumesc pentru idee Rocsi. Pupici! :-*

 

INGREDIENTE

  • 300g legume congelate
  • 200g paste
  • 2 linguri sos Arrabbiata
  • 1 conservă ton în ulei (185g)
  • 200g paste (spaghetti)
  • 150g mozzarella
  • O lingură ulei de măsline
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu legume, ton si mozzarella:

Pui într-o oală apa la fiert cu puțină sare. Când dă în clocot, dai drumul pastelor. Amesteci din când în când și le lași să fiarbă 8-10 minute. După ce au fiert, le răstorni într-o sită.

Desfaci tonul, îl scurgi foarte bine de ulei.

Într-o tigaie pui o lingură de ulei de măsline și adaugi legumele congelate. Adaugi apă cât să le acopere, adaugi sosul Arrabbiata și puțină sare. Lași să fiarbă până când scade apa și legumele sunt fierte. Pui tonul, pe care îl desfaci în bucăți mai mari cu furculița. Amesteci, apoi adaugi pastele peste acest amestec din tigaie și omogenizezi. Dacă mai este cazul adaugi sare după gust.

Pregatești un vas de yena (sau de ceramică), torni amestecul și nivelezi. Dai mozzarella pe răzătoarea mare, o presari deasupra pastelor și introduci vasul în cuptorul încins, la 170 de grade și lași pastele până când mozzarella se topește. Le scoți din cuptor când sunt gata și le servești calde. Eu nu am lăsat să se rumenească prea mult mozzarella, pentru că nu îmi plac pastele foarte uscate și nici mozzarella prea uscată. Îmi place să se întindă puțin. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu legume, ton si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de rosii si ciuperci