Paste cu midii in sos de rosii proaspete

de Satisfyyourcravings in Paste, 1 Iun 2018 | 2041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 grame paste (eu am folosit sub forma de animalute)
  • 500 grame midii (eu am folosit congelate)
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin
  • 1 cub de unt
  • 500 grame rosii de culori diferite (eu am folosit mini)
  • 30 grame busuioc proaspat
  • Parmezan ras pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu midii in sos de rosii proaspete:

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat).

Ceapa si usturoiul se toaca in bucati mai mari. Se indeparteaza frunzele busuiocului de pe tulpini. Frunzele se pastreaza pentru final, iar tulpinile se toaca marunt.

Intr-o tigaie mare/wok, se incalzeste o lingura de ulei, la foc mediu spre mare. Se adauga usturoiul, tulpinile busuiocului si ceapa care se soteaza 2-3 minute. Se adauga apoi rosiile taiate in jumatati (daca sunt mici) sau cuburi mari (daca sunt mari).

Se soteaza la foc mare 5 minute. Se adauga midiile si vinul si se mai gatesc 5-6 minute. La final, se adauga sare, piper, pastele fierte, busuiocul ramas, untul si 1/2 cana din apa in care au fiert pastele. Se mai lasa 1 minute, pana cand sosul devine onctuos.

Se servesc imediat cu Parmezan ras. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu midii in sos de rosii proaspete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghettini cu ton si legume