Paste cu mix de ciuperci si sos de rosii

de adasev12 in Penne, 5 Iul 2012 | 4315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1cutie mix de ciuperci( pleurotus, champignion, bureti de roua, ceapa si bucatele de morcov)
  • 1 ceapa mai mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 rosuii decojite din conserva
  • 2 lingura pasta de rosii
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita marar proaspat
  • patrunjel verde
  • busuioc proaspat
  • 2 maini parmezan ras
  • 300 g paste penne rigate
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu mix de ciuperci si sos de rosii:

Se pun pastele la fiert in 3 litri de apa cu sare.

Intr-o cratita se incinge ceapa taiata marunt si usturoiul pisat sau taiat marunt, se calesc putin, dar nu se prajesc. Se adauga putina apa si se lasa 2-3 minute sa fiarba. Se adauga ciupercile maruntite, se sareaza putin si se calesc cateva minute, cam 5 minute. Se toaca rosiile marunt si se adauga deasupra, apoi pasta de rosii si putina apa, cat sa acopere totul si se lasa la fiert cam 10 minute. Se adauga apoi mararul si busuiocul tocate fin, se mai lasa cam 10 minute si se mai adauga putina apa, dupa nevoie, cat sa ramana sos suficient. La sfarsit se adauga smantana, se amesteca bine si se stinge focul, se mai pune si patrunjel verde.

Pastele se scurg cu o paleta din apa si se pun direct in farfurie, se razuieste deasupra parmezan, apoi se pun ciupercile deasupra. Se mai arunca niste patrunjel verde si gata sunt de papat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu mix de ciuperci si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

05.07.2012, 22:20

As servi o portie

iry-gabriela 1

06.07.2012, 05:41

vin si eu la masa ca tare pofta mi-ai facut

Sim0na 1

06.07.2012, 12:34

Bune rau!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne la cuptor cu ciuperci și sos Gouda