Paste cu sos caju si broccoli

de anca_rm in Mancaruri de post, 27 Noi 2018 | 5336 vizualizari

 

Pentru ca suntem in perioada postului va recomand o reteta foarte gustoasa, vegetariana. Sosul de caju este atat de fin si cu o aroma discreta incat ar fi bine sa-l folosim in loc de smantana. Eu m-am indragostit de el.
Alunele caju sunt foarte benefice organismului nostru, au un continut scazut de grasimi in comparatie cu alte alune, un continut mare de zinc, vitamina E si seleniu.

 

INGREDIENTE

  • paste 500 gr (de care doriti, cu ou sau fara ou, si in ce forma va plac)
  • brocoli ( 500gr)
  • 100 gr caju
  • 100 ml lapte de migdale neindulcit ( se poate folosi apa sau supa de legume)
  • ierburi aromatice
  • sare
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 catel usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos caju si broccoli:

Trebuie sa incepem cu alunele caju. Le punem la hidratat intr-un vas cu apa rece pentru vreo 2 ore.

Dupa acest interval de timp intr-un blender punem: laptele de migdale, sare, ierburi aromatice si caju-ul scurs de apa. Pornim blenderul si il lasam sa-si faca meseria pana cand obtinem un sos fin si destul de gros.

Intr-o oala mare punem apa si sare si o lasam sa clocoteasca. Adaugam pastele si le lasam sa fiarba cat scrie pe pachet (8,10,12 minute)

Le scurgem de apa.

Broccoli il desfacem buchetele si il fierbem in apa cu putina sare 5 minute. Scurgem bine.

Intr-o tigaie antiaderenta punem uleiul de masline, broccoli si usturoiul feliat. Le lasam foarte putin la calit si adaugam peste ele sosul.

Amestecam de cateva ori, potrivim de sare si piper si adaugam pastele.

Mai amestecam putin de cateva ori astfel incat sosul sa ajunga pe toate pastele.

Servim calde.

Va doresc pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos caju si broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Rocsi 1

28.11.2018, 19:13

dantes 1

02.12.2018, 09:10

trifadalia 1

17.01.2019, 20:29

bune rau pastele tale

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de hribi (Грибная юшка)