Paste cu sos de roşii şi telemea

de sisterskitchen in Paste, 28 Feb 2014 | 6367 vizualizari

 

O altă reţetă de paste din seria “rapid şi gustos”. Nimic complicat şi numai bune de servit la cină sau prânz. Cum ne-a venit ideea? Având în vedere că ne place să mâncăm roşii cu telemea, de ce să nu pregătim ceva care să conţină ambele ingrediente, dar să fie mai săţios? + and pasta ♡ ♡

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, feliaţi
  • 200 g roşii în conservă
  • 1/2 pahar apa sau supa de legume
  • busuioc proaspăt – noi nu avut, aşa că am apelat la cel uscat
  • sare si piper negru, proaspăt măcinate
  • 50-60 g telemea rasă
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de roşii şi telemea:

1. Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Le trecem printr-un jet de apă rece, le lăsăm să se scurgă bine şi le aşezăm într-un vas.
2. Ceapa şi usturoiul se călesc în uleiul încins, până când ceapa devine sticloasă. Mare grijă să nu ardă usturoiul, deoarece devine amar.
3. Într-un blender, se pun roşiile şi amestecul de ceapă şi usturoi.
Mixăm cu blenderul, până obţinem un sos.
4. Într-un wok mare, turnăm sosul, adăugăm 1/2 linguriţă busuioc uscat şi jumătate pahar de apă caldă sau supă de legume. Se lasă să fiarbă 20-25 de minute. Noi ales să strecurăm sosul, deoarece roşiile aveau prea multe seminţe.
4. Se adaugă pastele şi telemeaua. Se amestecă şi se lasă 2 minute, cât să se împrietenească aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de roşii şi telemea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Micutza Luana 1

28.02.2014, 23:51

Lia_ 1

01.03.2014, 07:16

pastele imi plac chiar si goale, doar fierte

Rocsi 1

01.03.2014, 19:37

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu zucchini la cuptor