Paste cu spanac la cuptor

de elucubratiiculinare in Paste, 2 Apr 2013 | 10665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste scurte,
  • 500 g spanac decongelat,
  • 5 căței usturoi,
  • 1 ceapă,
  • 50 g unt,
  • 200 ml smântână,
  • 200 g cașaval,
  • 1 praf nucșoară,
  • 1 linguriță busuioc uscat,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu spanac la cuptor:

Într-o oală punem apă rece la fiert. Adăugăm 1/2 linguriță sare și punem capac să fiarbă apa mai repede.

Între timp curățăm ceapa și usturoiul și se toacă mărunt. Topim untul într-o tigaie și călim ceapa cu usturoiul. Adăugăm spanacul decongelat - spanacul proaspăt  ar fi și mai gustos și mai sănătos :). Gătim la foc mic pentru max. 5 minute. Condimentăm cu nucșoară, busuioc, sare și piper.

Când apa începe să fiarbă, adăugăm pastele și se fierb al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata se strecoară și se amestecă cu spanacul. Se pun într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Se toarnă smântâna peste ele, repartizânduse uniform. Presărăm cașcavalul ras și dăm la cuptor pentru 25-30 minute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu spanac la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Penne la cuptor cu cu mozzarella si rosii