Paste cu ton si legume

de Geanina87 in Farfalle, 8 Noi 2012 | 6972 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g paste (farfalle)
  • 1 dovlecel verde (zucchino)
  • 5 rosioare
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 conserva mare de ton
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • ardei iute uscat (pepperoncino)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton si legume:

Intr-o oala se pune apa la fiert.Cand incepe sa clocoteasca se pune o mana de sare,se mai lasa putin,dupa care se pun pastele si se lasa sa fiarba,amestecand din cand in cand.

Intre timp se spala bine legumele.Ceapa se taie solzisori, rosiile cubulete sau feliute,iar dovlecelul rondele.Intr-o tigaie cu peretii mai inalti, se pune la incins uleiul de masline impreuna cu usturoiul,Cand acesta din urma se rumeneste,se scoate si se arunca, iar in locul lui se pune ceapa si dovlecelul.Se lasa sa se prajeasca,iar cand dovlecelul se inmoaie,se adauga rosiile.Se mai lasa 2 minute, dupa care se pune tonul (fara ulei).Se condimenteaza totul cu sare,piper si ardei iute uscat.

Pastele fierte se scurg de apa si se rastoarna in tigaia cu ton si legume.Se amesteca totul si gata mancarea :) Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton