Paste cu ton şi sos de roşii

de AlexF in Paste, 22 Oct 2015 | 2318 vizualizari

 

O reţetă uşoară şi foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 bulgăraşi de Tagliatelle Barilla
  • 2 cutii ton (bucăţi)
  • 2 cutii Mutti Polpa
  • O ceapă
  • Usturoi (2 căţei)
  • Un ardei gras
  • 10-15 roşii cherry
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
  • Busuioc (proaspăt de preferat)
  • Ulei de măsline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu ton şi sos de roşii:

Pastele

Într-un vas punem 2,5 litri de apă cu 2 linguri de sare după care lăsăm până dă în clocot. După ce apa a dat în clocot adăugăm bulgăraşii de Tagliatelle şi lăsăm după cum scrie pe cutie (6 minute). *după terminarea celor 6 minute, scoatem Tagliatelle-le şi le punem într-o sită pentru a se scurge apa*

Sosul

În timpul în care apa fierbe, pe un fund de lemn, tocăm ceapa mărunt şi ardeiul gras, după care luăm o cratiţă adâncă şi turnăm puţin ulei de măsline  ( puteţi folosi uleiul de măsline din cutia de ton) şi lăsăm să se încingă puţin după care punem ceapa şi ardeiul, lăsăm până acestea prind puţină culoare şi adăugăm sosul de roşii peste care vom pune sare,piper,oregano si busuiocul pe care-l vom toca (şi amestecăm, sosul îl vom lăsa circa 10 minute. După 8 minute adăugaţi tonul bucăţi.

Roşiile cherry

Vom lua o tigaie în care vom turna ulei de măsline (foarte puţin) din sticlă după care vom lăsa ca acesta să se închingă, dar nu foarte tare şi adăugăm roşiile cherry pe care le vom căli cu puţin usturoi dacă doriţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu ton şi sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Linguine cu Hribi