Paste de casa

de katty in Paste, 30 Ian 2017 | 3558 vizualizari

 

Nu aveam de gand sa scriu aceasta reteta, deoarece cred ca toata lumea stie sa faca paste (toata lumea care vrea sa faca, in loc sa cumpere). E adevarat ca e mult mai comod sa cumperi, insa nu se compara cu cele de casa. Si, cum am de gand sa va aduc vreo 2 retete cu paste de casa, ca sa scurtez povestile, am inceput cu reteta de paste.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua medii (aproximativ 60 gr, de preferat de tara)
  • 200 gr faina tip 650 (pentru fiecare ou aproximativ 100 gr faina )
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste de casa:

Intr-un vas, puneti faina, ouale si putina sare si framantati bine. 
Formati o bila omogena pe care o acoperiti cu o folie si o lasati aproximativ 30 de minute sa se odihneasca.
Este de preferat ca ouale sa fie de tara, pentru ca pastele sa fie mai galbene. Daca nu aveti, puteti sa le colorati cu un varf de cutit de turmeric .
Puteti colora pastele, dupa preferinta, cu o lingura de spanac oparit si mixat pentru a obtine paste verzi, cu pasta de rosii pentru paste rosu mai deschis, cu sfecla fiarta si mixata pentru paste rosu inchis sau cu cacao pentru paste maro-inchis, numai bune pentru deserturi si nu numai.

Daca puneti in compozitie spanac, pasta de tomate, va trebui sa mariti cantitatea de faina.

Daca vreti sa le faceti cu cacao, inlocuiti o parte de faina cu cacao. (de ex, la 3 oua, puneti 225 gr faina si 75 gr cacao)


 Daca aveti masina de paste, treaba merge iute. Pur si simplu impartiti aluatul in 2-3 parti, in functie de ce cantitate aveti si il treceti prin masina, invartind rola de la pozitia 1 spre pozitia 9, in functie de cat de subtiri vrem sa facem pastele. Trecem pe rand aluatul de cate 2 ori pentru aceeasi pozitie, pentru a obtine paste cat mai netede.
Daca nu aveti masina, intindeti cu sucitorul aluatul, pana obtineti grosimea dorita. In acest caz, aluatul trebuie sa fie putin mai moale.


Dupa ce ati intins foile la marimea dorita, le taiati mai subtiri sau mai groase, in functie de ce doriti sa faceti cu ele, apoi, le puneti la zvantat pe un bat mai lung sau pe un umeras de lemn, intr-un loc cu curent.


Odata uscate bine, pastele se pastreaza in punga de harte in loc rece. Eu prefer sa le pun in congelator, pentru mai multa siguranta.


Daca ti-a placut reteta noastra "Paste de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

cristinutanicolita 1

30.01.2017, 20:27

Si eu prefer pastele de casa, colorate inca nu am făcut dar trebuie să le incerc cât mai repede! Tare faine ti-au iesit

kytz 1

31.01.2017, 15:57

Bravo!

MotanLaOale 1

01.02.2017, 09:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
GNOCCHI cu macrou si masline