Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii

de mirela0911 in Paste, 14 Ian 2018 | 11494 vizualizari

 

Un pranz rapid, gustos si satios! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g paste integrale
  • 300 g piept de pui
  • 1 buc ceapa alba
  • 1/2 ardei kapia rosu
  • 500 ml suc de rosii /bulion
  • sare, piper dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • 3 catei de usturoi
  • 150 g cas de vaca proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii:

Se pun la fiert pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata, se scurg de apa si se clatesc rapid sub un jet de apa rece. Se lasa deoparte.

Pieptul de pui se spala, se sterge cu prosoape de hartie, apoi se taie in bucatele potrivite. Se pun la calit in ulei si se lasa pana se albeste carnea. Se adauga ceapa taiata marunt. Se condimenteaza cu putina sare si se mai lasa la calit. Intre timp, se taie ardeiul kapia in bucati mici si se pune peste carne lasand inca 2-3 minute sa se caleasca. 

Se toarna sosul de rosii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga si foaia de dafin, iar spre final usturoiul feliat. Acest sos se amesteca bine cu pastele.

Jumatate din paste se toarna intr-un vas de yena uns cu ulei. Se rade jumatate din cas, apoi se toarna restul de paste. Se niveleaza, apoi se rade deasupra restul de cas. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca doriti sosul mai aromat, se poate adauga putin busuioc sau oregano!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste integrale cu carne de pui in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paste cu branza si kaizer