Paste vegetariene cu ciuperci si seminte

de klausenburger_adica Lacrima in Spaghete, 20 Sep 2012 | 7813 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de spagetti de 500 gr
  • 500 gr ciuperci
  • sare, piper
  • 1 lingura de condiment din legume Vito
  • 100 ml ulei
  • 3 cepe verzi sau uscate, potrivit de mari
  • 2 rosii potrivit de mari
  • 1-2 linguri seminte de susan
  • 1 lingura seminte de in
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste vegetariene cu ciuperci si seminte:

1. fierbe pastele conform cu indicatiile de pe pachet si fierbe-le al dente; scurge-le si racoreste-le cu apa rece pentru a opri procesarea amidonului din ele si lasa-le la o parte;

2. curata legumele; taie ceapa cubulete (daca e uscata), taie ciupercile in bucati mai mari (eu am folosit ciuperci Champignon pentru ca doar din acestea aveam; insa poti folosi orice  soi de ciuperci iti place); pune legumele la calit intr-o lingura-doua de ulei si 2-3 linguri de apa;

3. dupa ce s-au calit ceapa si ciupercile si a scazut apa de pe ele, adauga rosiile tocate in cuburi potrivit de mari, adauga putina sare si condimentul de legume (poate fi vegeta) si lasa pe foc pana se formeaza un sos potrivit de consistent; condimenteaza compozitia dupa gust cu sare (daca mai e nevoie), piper si alte condimente dupa plac (eu am adaugat putin oregano, salvie si rozmarin);

4. rastoarna pastele in compozitia de rosii cu ciuperci, amesteca putin si presara cu seminte de in si de susan dupa gust. Nu pune mai mult de 1 lingurita de seminte de in peste mancare; poti pune insa mai multe seminte de susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste vegetariene cu ciuperci si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu ceapa verde si ciuperci