Pasticcio con carne

de Sidy in Spaghete, 29 Sep 2011 | 7294 vizualizari

 

Pasticcio este un prestigios premiu austriac , destinat creatorilor de muzica clasica, dar si un clasic toscan destinat unui intermezzo culinar pentru impatimitii dupa paste cu carne.Aroma fina de parmezan cheama melomanii la concertul savorilor...

 

INGREDIENTE

  • 500 g spaghete
  • 1 conserva carne porc in suc propriu
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • oregano
  • 3-4 catei usturoi
  • marar verde
  • 200 g rosii in bulion
  • 30 ml ulei de masline
  • 50 g parmezan(cascaval)
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • ardei iute(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasticcio con carne:

Curatam ceapa, usturoiul, ardeii si rosia si le taiem cubulete. Taiem si cateva feliute din ardeiul iute.

In putin ulei de masline calim 3 minute ceapa si ardeii colorati.Adaugam apoi usturoiul si il calim inca un minut. Carnea o sfaramam cu ajutorul unei furculite si o adaugam cu sos cu tot peste legumele sotate. Sotam aproximativ 5 minute apoi adaugam rosiile taiate in cubulete si le mai lasam pe foc 15 minute.

Spaghetele se fierb in apa clocotita cu putina sare si o lingura cu ulei 9-11 minute conform ambalajului, apoi se scurg bine de apa si se ton la cald. Cand carnea si rosiile sunt gata, adaugam mararul verde tocat, amestecam si turnam peste spaghetele calde, amestecam usor pina cand spaghetele se omogenizeaza cu compozitia. Deasupra punem parmezanul( cascaval ras).

Pofta mare !

TIPS-URI

1

La montarea pe farfurie se poate adauga putin ketchup, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasticcio con carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu midii si sos de rosii