Pastourmadopita (placinta cu pastrama)

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 31 Mar 2013 | 8337 vizualizari

 

Pastourmadopita sau mai e cunoscuta si sub numele de Pita Kaisareias, e foarte populara in Grecia, si am descoperit-o de curand, de fapt o vedeam pe la toate tavernele dar nu am indraznit sa o cer nestiind ce e exact si cum odata eram cu soacra in oras, mi-a recomandat-o, si uite asa am ajuns sa o gatesc si eu! Foarte delicioasa!
Dar cred ca totusi exista o diferenta intre pastourma greceasca si cea a noastra, si anume, cea greceasca e mult mai fina transata ca si feliile carpacio si are o crusta cu foarte multe ingrediente picantice si cu influente arabesti, turcesti......iar carnea fiind de vita, si nu de porc ca a noastra.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de placinta
  • cca 150 gr pastrama taiate felii foarte subtiri
  • 1 ceasca branza kaseri rasa ( ei bine acest tip de branza e grecesc si nu stiu cu ce ati putea sa il inlocuiti, e in genul gruyer dar mai moale si nu chiar atat de galben la culoare si mai picant)
  • 1 ceasca branza gruyere rasa
  • 3 rosii
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 ou ptr ungere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastourmadopita (placinta cu pastrama):

Feliile de pastrama le taiem in bucati medii, rosiile le taiati felii si le lasati putin in strecuratoare ptr a se scurge apa. Intr-o forma, puneti hartie de copt, apoi prima foaie de placinta, apoi presarati gruyere, apoi pastrama, apoi rosiile si la urma branza kaseri. Acoperiti cu cealalta foaie de placinta , ungeti cu oul batut putin si presarati semintele se susan.

Intepati usor cu un cutit in forma pe care o veti taia si puneti la cuptorul preincalzit la 180C ptr cca 45-50 min( depinde de cuptorul fiecaruia).

TIPS-URI

1

Eu nu am avut seminte de susan si am folosit seminte de in.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastourmadopita (placinta cu pastrama)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne